De tweede zalving - Tom Phillips interview

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

De tweede zalving - Tom Phillips interview

Mosiah
Administrator
This post was updated on .
De mormoonse kerk kent een geheimzinnig ritueel dat de "tweede zalving" genoemd wordt. Wie dit ritueel ondergaat, komt gegarandeerd in de hemel, hij "maakt zijn roeping en verkiezing vast". De tweede zalving is alleen beschikbaar op uitnodiging van de hoogste leiding van de kerk. Degenen die het ondergaan praten er nooit over. Veel mormonen weten niet eens van het bestaan van dit ritueel.

In januari 2008 klapte er toch iemand uit de school. Onder het pseudoniem "anointed one" plaatste Tom Phillips uit Engeland zijn verhaal op een Amerikaans forum voor ex-mormonen.

Onlangs werd Phillips geïnterviewd door John Dehlin, een Amerikaanse mormoon die de kerk van binnenuit zegt te willen veranderen. Na ruggespraak met een lokale kerkleider zag hij echter op het laatste moment af van publicatie van het interview.

Mormonisme.nl heeft het interview nog net kunnen downloaden voor het verdween. Het is onbewerkt en duurt ca. vier uur. Je kan het hieronder als geheel downloaden, of in stukjes van 45 minuten. In de komende tijd zal ik proberen het te beluisteren en hier aangeven welke delen interessant zijn en wat er te horen is.

Tom Phillips interview - compleet (116 MB, 4:15 uur)

Tom Phillips interview - deel 1 (21 MB, 0:45 uur)
Tom Phillips interview - deel 2 (21 MB, 0:45 uur)
Tom Phillips interview - deel 3 (21 MB, 0:45 uur)
Tom Phillips interview - deel 4 (21 MB, 0:45 uur)
Tom Phillips interview - deel 5 (21 MB, 0:45 uur)
Tom Phillips interview - deel 6 (14 MB, 0:30 uur)